Iäkäs herrasmies kysyi minulta josko kultaiset avaimeni ovat aidot…
Kysymättä tai tarkentavaa kysymystä tehden oletin että kysymys ei viitannut varsinaiseen kultaan avaimissani, vaan lähinnä avainten alkuperään. Vastaukseni oli siis myönteinen. Herra ei enempää kysellyt vaan jatkoi matkaansa. Hienoa, että joku suomalainenkin avaimet tunnistaa. Sääli tosin, että piti epäillä avainten aitoutta..ehkä herran on tottunut avainten kantajaan vain pariisin viiden tähden hotelleissa.
Sen sijaan minua rupesi mietityttämään muut syyt epäilyyn. Käyttääkö moni työnsä tunnusmerkkejä vaikkei niitä ole ansainnut, tomivatko jotkut ns. “wanna-be-ammattilaisina”? Ns. Virka-aseman väärinkäytöksiä toki on, kuten juuri uutisissa ollut tapaus konstaapelista, joka omaa virkamerkkiään käyttämällä sai nuoren tytön asunnolleen. Mutta että väärentämällä tunnusmerkkejä.. Epäilen. Vaan, olisihan se ollut mukava tietyissä tilanteissa, mikäli tunnusmerkit olisi voinut kyseenalaistaa..”Alokas Joutsenvuo tänne mars mars!” “..ei taida jaksaa, onkohan noi majurin natsat edes aidot..”
Jos aina puhutaan tasa-arvosta, naisten ja miesten eurosta, niin mikä siinä on että hotellin euro on aina eri kuin muiden instanssien euro? Epätasa-arvo valloillaan. Hotellissa asiakas voi vaatia ja valittaa aivan eri tavalla kuin muualla.
Esimerkiksi hotelleissa nykypäivänä on olemassa hintaluokkia, jotka ovat halvempia, kuin toiset hintaluokat, mutta niitä ei voi muuttaa eikä perua, eikä niistä saa rahojaan takaisin . Mikäli sairastut ja missaat lennon, on selvää, että rahat ja lento menivät. Piste. No can do. ..vaan hotellissa, huolimatta, että olet itse hyväksynyt ehdot, niin kyllä soitetaan ja valitetaan, kun nyt flunssa iski. Sinällään on kyllä ikävää, mikäli esimerkiksi isovanhemmista joku on kuollut, aivan tosissaa, itsekin läheisen kuoleman kokeneena, mutta ehdot ovat ehdot. Yllättävän moni mummo olisi ruvennut kuolemaan, mikäli tämä asia antaisi poikkeuksen säännössä. Yhtälailla Riihimäen lennon peruuntuminen hiekkamyrskyn takia on ikävää, mutta matkavakuutukset ovat tällaisia asioita varten sitten.
Toisen huomioni sai jokapäiväinen kuittirumba – olen kadottanut kuittini, voitko lähettää uuden? …unohdin pyytää firmani nimen kuittiin, saanko uuden? ..tottakai me teemme ja lähetämme uuden, ihan oikeasti. ..mutta kun tämä eriarvoisuus ihmetyttää..pyydäpä pankista uusi kuitti, tiliote tai tyhjä paperi, maksaa se automattisesti 5 euroa tms. Onko kyseessä ns.saavutettu etu? ..millä me saavuttaisimme tämän edun? (saavutettu etu - Epämoraalista tyytyä vähempään kuin on joskus saanut. www.urbaanisanakirja.fi)
Naurattaa myös palautteet… Eikö palautteen yksi suurinpia tarkoituksia ole antaa yritykselle/henkilölle mahdollisuus tehdä parannus? Palaute on aina tervetullutta, jotta parantaa voi. Vaan kyllä naurattaa palautteet, joita olen vuosien varrella eri paikoissa lukenut. Näissä ovat esim. ne joissa kerrotaan että puuttui uima-allas. (No, rakennetaan) Kerroksia saisi olla enemmän (No, rakennetaan) viereinen rakennus blokkasi näkymän ikävästi ( No, puretaan) (kaksi ensimmäistä ns. Rakentavia palautteita, viimeinen taas ns. purkava, debrief)
Pitäisi miettiä minkälaista palautetta antaa. Esimerkiksi palaute “tässä kyselyssä on liikaa kysymyksiä” on sellainen, jonka mukaan voidaan parantaa ko. Asiaa. “Piha-alueen leikkimökki oli rikki eikä sovelultunu toimiini” on rakentavaa, mökkiä voidaan korjata riippuen tietysti tarkoitusperistä, mutta esim. maininta että “majoituslaitoksessa oli liikaa San Marinolaisia” ei ole rakentavaa, sillä majoituslaitos ei aio harventaa San Marinolaisten määrää omasta tahdostaan. Muisetaan myös, että mikäli kaupungin taksit ovat ajossa, taksikeskukseen ei pääse läpi, tai taksikuski on vahingossa tai vahingoittamistarkoituksessa ottanut väärän asiakkaan, ei se ole hotellin vika. Mikäli virkailija ei tosiaan edes soita taksikeskukseen, vaan katselee vain facebook-päivityksiään, on se hotellin vika. Mutta ruuhkat eivät..:)
No, pakko nyt yrittää painottaa kuitenkin, että oikeassa elämässäni, joka siis sijoittuu sinne hotelliin, olen ihan oikea asiakas-palvelija. Kyllä minä siitä pidän ja koen olevani siinä hyvä. Ja koska en itse maksa palkkaani, ei minulta saa aina sitä mitä tilaa, vaan hymyilen myös silloin kun en hymyilisi omassa yrityksessäni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti